AKTIV MLADIH GORENJSKIH SINDIKATOV (AMGS)V začetku meseca septembra 2010 je bil v okviru Sveta gorenjskih sindikatov ustanovljen Aktiv mladih gorenjskih sindikatov (AMGS). Želja po ustanovitvi podmladka SGS je zorela kar nekaj časa, saj se v Svetu gorenjskih sindikatov oziroma našem Aktivu mladih zavedamo, da je aktivno sodelovanje mladih pri oblikovanju in nastajanju zakonodaje, ki se nanaša na različne življenjske situacije, v katerih se pojavijo mladi, ključnega pomena za ustvarjanje pogojev za spodbudno, harmonično in socialno pravično družbeno okolje.

Primarni cilj Aktiva mladih gorenjskih sindikatov je ozaveščati mlade (ki so že zaposleni, so brezposelni ali pa vstopajo na trg dela) o aktualnih družbenih problemih ter jih preko tega povezovati. Mladi morajo prepoznati vlogo AMGS, zato jih je potrebno permanentno izobraževati, ozaveščati ter predvsem informirati tako o delu AMGS pri spoštovanju in zavzemanju za delavske pravice, ki so pri mladih velikokrat kršene oziroma spregledane kot tudi zastopati njihove interese znotraj SGS in v institucijah kamor je SGS povezan.

V AMGS se zavedamo, da je izmenjava izkušenj pomembna in lahko znatno pripomore k kakovostnejšemu vsakodnevnemu delu, zato si bomo prizadevali za izmenjavo dobrih praks na lokalnem, nacionalnem in mednarodnem področju.

Eden od glavnih ciljev AMGS je tudi vključenost mladih v postopke sooblikovanja zakonodaje, ki v veliki meri vpliva na kvaliteto njihovega življenja, opozarjanje na raznovrstno problematiko mladih, aktivna vloga mladih v strukturah SGS in boljše (med)generacijsko povezovanje. V ta namen bo AMGS predlagal ukrepe, rešitve za vse deprivilegirane skupine kot so iskalci prve zaposlitve, zaposleni za določen čas, dijaki, ki opravljajo obvezno prakso, študentje, ki opravljajo študentsko delo ... Vsem tem skupinam je skupno, da nimajo povsem enakih pravic, kot ostali delavci in so zaradi tega lahko velikokrat v podrejenem položaju.

AMGS se bo vključeval v različne projekte s področij mladinske oziroma problematike mladih, organiziral okrogle mize, izvajal izobraževalne delavnice, izdajal priložnostne brošure in izvajal druge aktivnosti z namenom prepoznavanja in urejanja problematike mladih.

Časopis SGS zadnja številka.


Prijava za člane

Dostopni podatki so sestavljeni iz:

  • Uporabniškega imena, ki je sestavljeno iz ''priimekime'' (brez presledkov) ter
  • Gesla, katero mora vsebovati 6 znakov. Geslo je sestavljeno iz posameznih ničel (0) ter številke vaše članske izkaznice.
Primer:
Uporabniško ime: novakjanez
Geslo: 000123 (v primeru, da je številka vaše članske izkaznice 123)

Uporabniško ime:

Geslo:

 
 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletnih storitev. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Ne strinjam se