Aktualno

<< < 1 2 3 4 5 ... 10 ... 15 ... 20 21 > >>
 
23.04.2024
ČESTITAMO VAM ZA PRVI MAJ - PRAZNIK DELA!

Prvi maj je mednarodni praznik dela. Praznujte ga ponosno, radostno in mirno. Delo, ki ga opravljate naj vam prinese osebno izpolnitev, zaslužene uspehe in finančno stabilnost. Ob prazniku vam  iskreno čestitamo in vam želimo lepo praznovanje!

 
 
01.03.2024
UGODNOSTI V INTERSPORTU

Svet gorensjkih sindikatov je sklenil pogodbo o poslovnem sodelovanju s podjetjem Intersport.

Dogovorili smo, da za naše člane ob uporabi posebnega kupona, ki so ga prejeli po elektronski pošti, velja stalni 10% popust v vseh prodajalnah po celotni Sloveniji, razen v Franšizni prodajalni Intersport Sevnica in prodajalni Intersport outlet. Kupon je veljaven do 31.3.2025.

Kupon člani pokažejo ob nakupu na blagajni bodisi na telefonu, bodisi natisnjenega.
Kupon se lahko unovči samo v fizični prodajalni. Pri naročanju preko spleta pa se kupon lahko koristi v primeru, da se izdelek prevzame in plača v izbrani trgovini.

10 % stalni popust velja za oblačila, obutev in športno opremo po rednih cenah.

Popust ne velja: za akcijske cene, izdelke v ponudbah Ekskluzivno Intersport, Športne zvezde in Splača se!, športne ure, športno prehrano, teniške žogice, mize za namizni tenis, električne skiroje in električna kolesa. Popusti se ne seštevajo in se obračunajo na blagajni.

Izdelke si lahko ogledate na njihovi spletni strani ali v njihovih prodajalnah.
 
 
27.02.2024
PREDSEDNICI SGS NEŽKI BOZOVIČAR JE BIL PODALJŠAN MANDAT ZA NASLEDNJE 4 LETNO ODBODJE

Na danšnji volilni skupščini Sveta gorenjskih sindikatov je bil dosedanji predsednici Sveta gorenjskih sindikatov Nežki Bozovičar podaljšan mandat za vodenje Sveta gorenjskih sindikatov za naslednje 4 letno mandatno obdobje. Novi mandat bo nastopila s 1.3.2024.
 
 
12.02.2024
VIP WELLNESS KARUN

Naši člani lahko koristijo novo ugodnost in sicer 20% popust na wellness storitve Karun iz Pšenične Police.
Za rezervacijo termina kontaktirajte ponudnika.
docxVelnes_Karun (.docx 1.1MB)
 
 
20.12.2023
SREČNO 2024!

 
 
13.12.2023
PARAFIRAN JE ANEKS H KOLEKTIVNI POGODBI DEJAVNOSTI TRGOVINE SLOVENIJE

Pogajalsci na strani delodajalskih in sindikalnih organizacij, med njimi tudi Svet gorenjskih sindikatov, smo uspeli uskladiti in parafirati aneks h kolektivni pogodbi. Z aneksom bo podaljšana veljavnost kolektivne pogodbe dejavnosti trgovine do 31.3.2024, kar bo omogočilo še nekaj dodatnega časa, da uspemo celovito prenoviti kolektivno pogodbo.

Aneks na novo opredeljuje obvezne sestavine pogodbe o zaposlitvi, širši kraj opravljanja dela, povračilo potnih stroškov, pripravništvo in poskusno delo.

Podpis aneksa se pričakuje do konca leta, uporabljati pa se bo začel s 1.1.2024.
 
 
07.08.2023
SKUPAJ TUDI V TEŽKIH TRENUTKIH

Konec prejšnjega tedna je Slovenijo in njene prebivalce zajela naravna nesreča nepredstavljivih razsežnosti, ki je prizadela več kot polovico sodržavljanov, povzročila ogromno škode na domovih in zemljiščih, opustošila gozdove in spremenila pokrajino, poškodovala vodovno, telekomunikacijsko in električno omrežje, uničila številne gospodarske in turistične objekte ter ostalo infrastrukturo in premoženje.

Mnogi posamezniki in družine so zaradi poplav ostali brez vsega oziroma brez dela premoženja, vsi prizadeti pa so se znašli v težkih osebnih stiskah, ko so mnogi, tudi odrezani od sveta, brez eklektične energije, ogrevanja, pitne vode in povezav s svojci, preživeli nekaj težkih dni. V tem času mnogi niso imeli dostopa do ostalih krajev, mnogi niso mogli v službo.

A najtežje obdobje za večino prizadetih šele prihaja. Odpravljaje posledic bo brez dvoma naporno in dolgotrajno in bo zahtevalo veliko dela, finančnih sredstev in tudi veliko pomoči sorodnikov, znancev in ne nazadnje tudi delodajalcev in države.

Izražamo globoko sočutje do vseh posameznikov, družin in podjetij, ki jim je nastala nepredstavljiva škoda, katera bo za nekaj časa otežila njihova življenja.

Odprava posledic naravne ujme bo zahtevala ogromno dela in finančnih sredstev. Številni posamezniki ne bodo uspeli v zadostni meri izvesti sanacije zgolj z lastnimi viri. Člani Sveta gorenjskih sindikatov, ki so v poplavah utrpeli večjo materialno škodo na hiši ali stanovanju, kjer prebivajo, se za solidarnostno pomoč lahko obrnejo na Svet gorenjskih sindikatov in na sindikate posameznih podjetij. Pomagali bomo po naših najboljših močeh. K izplačilu solidarnostnih pomoči smo pozvali tudi delodajalce. Če bomo pomagali vsi, bomo na ta način vsaj deloma ublažili materialne posledice s katerimi se srečujejo zaposleni in naši člani.

Ker morajo zaposleni pospešeno in čim prej odpraviti posledice poplav in plazov ter se zavarovati pred nastankom nadaljnje škode, smo delodajalce pozvali, da izkažejo razumevanje in tistim delavcem, ki jih je prizadela tokratna naravna nesreča v skladu z veljavnimi določbami Zakona o delovnih razmerji in kolektivnih pogodb, omogočijo izrabo izrednega dopusta v največji možni meri.

Verjamemo, da bo v teh težkih trenutkih vsakdo z veseljem pomagal tako kot lahko in po svojih najboljših močeh. Srečno vsem.
 
 
21.04.2023

1. MAJ - MEDNARODNI PRAZNIK DELA

Prvomajski prazniki so pred vrati in zelo se jih veselimo, saj so odlična priložnost, da v prostih dneh preživimo več časa z družino, prijatelji in sorodniki, malo počijemo, se odpravimo na kakšen pomladni izlet ali postorimo kaj, česar pred tem nismo uspeli.

 

Seveda pa so prihajajoči prazniki v prvi vrsti namenjeni praznovanju 1. maja – mednarodnega praznika dela, s katerim se spominjamo demonstracij v Chicagu za boljše življenje delavcev in ki so nam prinesle nekatere temeljene pravice iz dela, ki jih imamo še danes.
Vsakdo se bo na ta pomemben dogodek spomnil na način, ki se mu zdi najprimernejši oziroma mu je najbolj všeč.

 

Mi vam ob prazniku dela želimo, da živite veselo in uresničeno življenje, delo ki ga opravljate pa naj vas izpopolnjuje in razveseljuje.

Naj bodo praznični dnevi najlepši kar se da.

 

 
 
08.03.2023
ISKRENE ČESTITKE OB MEDNARODNEM DNEVU ŽENA!

Draga ženska!

Danes pomlad diši le zate,
danes sonce sije le zate,
danes roža cveti le zate.
Danes je dan namenjen le tebi. Objemi ga!

Iskreno vam čestitamo ob mednarodnem dnevu žena in vam želimo vse lepo!
Svet gorenjskih sindikatov


 
 
12.01.2023
DVIG MINIMALNE PLAČE

V petek, 13. januarja 2023, bo v Uradnem listu Republike Slovenije objavljen Sklep ministra v skladu s katerim bo bruto minimalna plača za delo opravljeno po 1. januarju 2023 znašala 1.203,36 evra bruto.
 
<< < 1 2 3 4 5 ... 10 ... 15 ... 20 21 > >>

Časopis SGS zadnja številka.


Prijava za člane

Dostopni podatki so sestavljeni iz:

  • Uporabniškega imena, ki je sestavljeno iz ''priimekime'' (brez presledkov) ter
  • Gesla, katero mora vsebovati 6 znakov. Geslo je sestavljeno iz posameznih ničel (0) ter številke vaše članske izkaznice.
Primer:
Uporabniško ime: novakjanez
Geslo: 000123 (v primeru, da je številka vaše članske izkaznice 123)

Uporabniško ime:

Geslo:

 
 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletnih storitev. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Ne strinjam se