Aktualno

<< < 1 2 3 4 5 ... 10 ... 15 ... 20 21 > >>
 
07.08.2023
SKUPAJ TUDI V TEŽKIH TRENUTKIH

Konec prejšnjega tedna je Slovenijo in njene prebivalce zajela naravna nesreča nepredstavljivih razsežnosti, ki je prizadela več kot polovico sodržavljanov, povzročila ogromno škode na domovih in zemljiščih, opustošila gozdove in spremenila pokrajino, poškodovala vodovno, telekomunikacijsko in električno omrežje, uničila številne gospodarske in turistične objekte ter ostalo infrastrukturo in premoženje.

Mnogi posamezniki in družine so zaradi poplav ostali brez vsega oziroma brez dela premoženja, vsi prizadeti pa so se znašli v težkih osebnih stiskah, ko so mnogi, tudi odrezani od sveta, brez eklektične energije, ogrevanja, pitne vode in povezav s svojci, preživeli nekaj težkih dni. V tem času mnogi niso imeli dostopa do ostalih krajev, mnogi niso mogli v službo.

A najtežje obdobje za večino prizadetih šele prihaja. Odpravljaje posledic bo brez dvoma naporno in dolgotrajno in bo zahtevalo veliko dela, finančnih sredstev in tudi veliko pomoči sorodnikov, znancev in ne nazadnje tudi delodajalcev in države.

Izražamo globoko sočutje do vseh posameznikov, družin in podjetij, ki jim je nastala nepredstavljiva škoda, katera bo za nekaj časa otežila njihova življenja.

Odprava posledic naravne ujme bo zahtevala ogromno dela in finančnih sredstev. Številni posamezniki ne bodo uspeli v zadostni meri izvesti sanacije zgolj z lastnimi viri. Člani Sveta gorenjskih sindikatov, ki so v poplavah utrpeli večjo materialno škodo na hiši ali stanovanju, kjer prebivajo, se za solidarnostno pomoč lahko obrnejo na Svet gorenjskih sindikatov in na sindikate posameznih podjetij. Pomagali bomo po naših najboljših močeh. K izplačilu solidarnostnih pomoči smo pozvali tudi delodajalce. Če bomo pomagali vsi, bomo na ta način vsaj deloma ublažili materialne posledice s katerimi se srečujejo zaposleni in naši člani.

Ker morajo zaposleni pospešeno in čim prej odpraviti posledice poplav in plazov ter se zavarovati pred nastankom nadaljnje škode, smo delodajalce pozvali, da izkažejo razumevanje in tistim delavcem, ki jih je prizadela tokratna naravna nesreča v skladu z veljavnimi določbami Zakona o delovnih razmerji in kolektivnih pogodb, omogočijo izrabo izrednega dopusta v največji možni meri.

Verjamemo, da bo v teh težkih trenutkih vsakdo z veseljem pomagal tako kot lahko in po svojih najboljših močeh. Srečno vsem.
 
 
21.04.2023

1. MAJ - MEDNARODNI PRAZNIK DELA

Prvomajski prazniki so pred vrati in zelo se jih veselimo, saj so odlična priložnost, da v prostih dneh preživimo več časa z družino, prijatelji in sorodniki, malo počijemo, se odpravimo na kakšen pomladni izlet ali postorimo kaj, česar pred tem nismo uspeli.

 

Seveda pa so prihajajoči prazniki v prvi vrsti namenjeni praznovanju 1. maja – mednarodnega praznika dela, s katerim se spominjamo demonstracij v Chicagu za boljše življenje delavcev in ki so nam prinesle nekatere temeljene pravice iz dela, ki jih imamo še danes.
Vsakdo se bo na ta pomemben dogodek spomnil na način, ki se mu zdi najprimernejši oziroma mu je najbolj všeč.

 

Mi vam ob prazniku dela želimo, da živite veselo in uresničeno življenje, delo ki ga opravljate pa naj vas izpopolnjuje in razveseljuje.

Naj bodo praznični dnevi najlepši kar se da.

 

 
 
08.03.2023
ISKRENE ČESTITKE OB MEDNARODNEM DNEVU ŽENA!

Draga ženska!

Danes pomlad diši le zate,
danes sonce sije le zate,
danes roža cveti le zate.
Danes je dan namenjen le tebi. Objemi ga!

Iskreno vam čestitamo ob mednarodnem dnevu žena in vam želimo vse lepo!
Svet gorenjskih sindikatov


 
 
12.01.2023
DVIG MINIMALNE PLAČE

V petek, 13. januarja 2023, bo v Uradnem listu Republike Slovenije objavljen Sklep ministra v skladu s katerim bo bruto minimalna plača za delo opravljeno po 1. januarju 2023 znašala 1.203,36 evra bruto.
 
 
16.12.2022
SREČNO 2023!


 
 
16.12.2022
INFORMACIJE DECEMBER 2022

Izšla je decemberska številka Informacij Sveta gorenjskih sindikatov. Vabimo vas, da jih preberete.

pdfInformacije_december_2022 (.pdf 1.7MB)
 
 
25.11.2022
NOVA PREDSTAVITVENA BROŠURA SVETA GORENJSKIH SINDIKATOV

V priponki si lahko ogledate novo predstavitveno brošuro Sveta gorenjskih sindikatov.

pdfSGS_brosura (.pdf 562KB)
 
 
11.11.2022
ZAČETEK POGAJANJ ZA DODATEK H KOLEKTIVNI POGODBI ELEKTROINDUSTRIJE SLOVENIJE

Pogajalski skupini sidnikatov in delodajalcev sta začeli pogajanja za sklenitev dodatka h Kolektivni pogodbi za elektroindustrijo Slovenije, v okviru katerih se dogovarjamo za dvig sonovnih plač po tarifnih razredih iz kolektivne pogodbe ter o predlogu sindikatov za izplačilu draginjskega dodatka za člane sindikata.
 
 
21.09.2022
ZAČETEK POGAJANJ V DEJAVNOSTI TRGOVINE

Konec leta 2022 se izteče veljavnost obstoječe Kolektivne pogodbe za dejavnost trgovine Slovenije.

Plače zaposlenih v dejavnosti trgovine so med najslabšimi v državi, številni zaposleni prejemajo osnovne plače, ki so nižje od minimalne. Usklajevanja plač, razen uskladitve z minimalno plačo, praktično ni. V pogajanjih zahtevamo dvig in uskladitev plač vseh zaposlenih, dvig stroškov povračil v zvezi z delom, to je prehrane med delom in prevoza na delo, višje izplačilo regresa za letni dopust in boljše delovno okolje in spodbudno okolje za delo za vse zaposlene.
 
 
09.06.2022
WELLNESS ŽIVA VABI!

Člani Sveta gorenjskih sindikatov lahko pri koriščenju kopaliških in savna storitev v Wellness Živa na Bledu koristijo naslednje popuste in sicer:
- 15% popusta na celodnevno ali tri (3) urno vstopnico za bazen,
- 10% popusta na celodnevno ali tri (3) urno vstopnico za savne.


Popust velja tudi za družinske člane ob skupnem prihodu in se uveljavlja ob predložitvi članske izkaznice in osebnega dokumenta na blagajni kopališča Živa.
 
<< < 1 2 3 4 5 ... 10 ... 15 ... 20 21 > >>

Časopis SGS zadnja številka.


Prijava za člane

Dostopni podatki so sestavljeni iz:

  • Uporabniškega imena, ki je sestavljeno iz ''priimekime'' (brez presledkov) ter
  • Gesla, katero mora vsebovati 6 znakov. Geslo je sestavljeno iz posameznih ničel (0) ter številke vaše članske izkaznice.
Primer:
Uporabniško ime: novakjanez
Geslo: 000123 (v primeru, da je številka vaše članske izkaznice 123)

Uporabniško ime:

Geslo:

 
 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletnih storitev. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Ne strinjam se