Aktualno

<< < 1 ... 5 ... 10 ... 12 13 14 15 16 17 18 ... 20 21 > >>
 
14.03.2011
REFERENDUM O POKOJNINSKI REFORMI BO!

Ustavni sodniki so soglasno odločili, da z zavrnitvijo pokojninske reforme na referendumu ne bodo nastale protiustavne posledice, kar pomeni, da referendum o tem vprašanju bo.

Sindikati smo že zbrali potrebnih 40.000 podpisov podpore, celo več, imamo jih že več kot 42.000, vendar bomo kljub temu nadaljevali z zbiranjem podpisov tudi v nadaljnih dneh.

Usoda pokojninske zakonodjaje je sedaj odvisna od uspeha na referendumu, ki bo predvidoma v mesecu maju. V kolikor bo pokojninska reforma zavrnjena, Državni zbor vsaj eno leto ne bo smel sprejeti zakona z istim besedilom.
 
 
07.03.2011
PRVI TUJI DELAVCI PREJELI DENARNO POMOČ

Danes so dobili finančno pomoč v višini 230 EUR prvi delavci, ki so svloge oddali do preteklega četretka.

Finančna pomoč je namenjena delavcem tretjih držav, ki:

- so izgubili zaposlitev ter so jim prenehala veljati delovna dovoljenja in dovoljenja za prebivanje v Republiki Sloveniji, vendar ne morejo uveljavljati pravic do prejemkov iz naslova prenehanja zaposlitve v skladu z zakonom in mednarodnimi pogodbami
- so izgubili zaposlitev in imajo še veljavno osebno delovno dovoljenje in dovoljenje za prebivanje v Republiki Sloveniji, vendar ne morejo uveljavljati pravic do prejemkov iz naslova prenehanja zaposlitve v skladu z zakonom in mednarodnimi pogodbami
- so še zaposleni v Republiki Sloveniji, vendar niso prejeli plače v zadnjih dveh mesecih in v primeru izgube zaposlitve ne bi mogli uveljavljati pravic do prejemkov iz naslova prenehanja zaposlitve v skladu z zakonom in mednarodnimi pogodbami.

Vloge rešujejo štiričlanske komisije, sestavljene iz predstavnikov Rdečega križa Slovenije (RKS) in Slovenske Karits, predstavnikov centrov za socialno delo (CSD) in sindikalnih predstavnikov. Glede na razpršenost problematike so komisije organizirane pri CSD Koper, Sežana, Ljubljana Moste-Polje, Trbovlje, Celje, Novo mesto, Maribor, Lendava in Velenje.

Vloga za pridobitev teh sredstev je od ponedeljka, 28. 2. 2011, na voljo na vseh centrih za socialno delo, na Info točki za tujce (Slovenska cesta 55, Ljubljana), na enotah RKS in Karitasa, v samskih domovih ter na spletišču (www.mddsz.gov.si/si/). Vloge lahko delavci oddajo na centrih za socialno delo na območju, kjer so imeli prijavljeno zadnje začasno bivališče. Vlagatelji pa morajo vlogi priložiti fotokopijo pogodbe o zadnji zaposlitvi.

Vlada RS je za zagotovitev nujnih sredstev za preživetje za tujih delavcev, ki so se znašli v težkem materialnem položaju in ne morejo uveljavljati pravic do socialnih prejemkov, namenila 300.000 evrov, ki jih je Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve na podlagi sklepa o dodelitvi sredstev humanitarnim organizacijam in v skladu s pogodbo v enakem deležu razdelila med Rdeči križ Slovenije (RKS) in Slovensko Karitas. RKS in Karitas pa jih bosta naprej razdelila med delavce, ki bodo pravico uveljavljali na podlagi vloge.
 
 
24.02.2011
REFERENDUM O MALEM DELU BO 10.4.2011

Ali ste za to, da se uveljavi Zakon o malem delu (ZMD), ki ga je sprejel Državni zbor na seji dne 16. novembra 2010?  Tako se bo glasilo referendumsko vprašanje na temo zakona o malem delu. O uveljavitvi zakona bomo glasovali v nedeljo, 10. aprila 2011.
 
 
18.02.2011
SEJA PREDSEDSTVA SGS

Včeraj je na sedežu Sveta gorenjskih sindikatov potekala seja predsedstva SGS. Predsedstvo se je seznanilo z aktivnostmi Sveta gorenjskih sindikatov , sprejelo je letni program dela v tekočem letu in se seznanilo s finančnim poslovanjem SGS.
 
 
16.02.2011
POGAJANJA ZA KOLEKTIVNO POGODBO DEJAVNOSTI ELEKTROINDUSTRIJE

Svet gorenjskih sindikatov kot eden od reprezentativnih sindikatov v tej panogi, sodeluje pri pripravi sprememb za kolektivno pogodbo dejavnosti elektroindustrije. Pogajanja potekajo že od konca lanskega leta dalje.
 
 
10.02.2011
POGAJANJA ZA KOLEKTIVNO POGODBO DEJAVNOSTI TRGOVINE SLOVENIJE

Svet gorenjskih sindikatov sodeluje pri pogajanjih za kolektivno pogodbo dejavnosti trgovine. Trenutno potekajo pogajanja o dvigu najnižjih osnovnih plač v dejavnosti. Plače trgovcev so v primerjavi z drugimi panogami na zelo nizkem nivoju. Njihov dvig je nujen. Pogajanja se nadaljujejo v marcu.
 
 
24.01.2011
ROK ZA ODDAJO VLOGE ZA UVELJAVLJANJE POSEBNE OLAJŠAVE ZA VZDRŽEVANE DRUŽINSKE ČLANE SE IZTEČE 7.2.

Vlogo za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane vložijo zavezanci za dohodnino, ki med letom (pri izračunu akontacije dohodnine od dohodka iz delovnega razmerja, pokojnine ali drugega dohodka) niso uveljavljali posebne olajšave za vzdrževane družinske člane in zavezanci, ki so olajšavo med letom uveljavljali, pa želijo te podatke spremeniti.  Vlogo je potrebno oddati najkasneje 7.2.2011.

Vse potrebne informacije in ustrezne obrazce najdete na spletni strani Davčne uprave.
 
 
20.01.2011
NOV MINIMALNI ZNESEK ZA PREHRANO

V Uradnem listu RS, št. 3/2011 je bil objavljen tudi nov znesek regresa za prehrano med delom za obdobje od januarja do junija 2011, ki znaša 3,73 evrov na dan.
Ta znesek velja za javne uslužbence in zaposlene v javnih zavodih in javnih podjetjih, ki so porabniki državnega ali občinskih proračunov.
 
 
18.01.2011
ODDAJA LETNIH POROČIL SINDIKATOV

Do konca februarja morajo vse pravne osebe oddati letna poročila za leto 2010 na AJPES. To velja tudi za sindikate, ki smo pravne osebe zasebnega prava.
Spodaj si preberite kratka navodila.

docLetno poročilo za leto 2010 (.doc 37KB)
 
 
13.01.2011
MINIMALNA PLAČA JE OD JANUARJA DALJE VIŠJA!

Po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije je rast cen življenjskih potrebščin v preteklem letu znašala 1,9 %.

Upoštevaje navedeno rast cen je minimalna plača za delo opravljeno od 1. januarja 2011 dalje določena v višini 748,10 EUR.

Prav tako je na novo določen prehodni znesek minimalne plače, ki velja za enako obdobje, in sicer v višini 698,27 EUR.
 
<< < 1 ... 5 ... 10 ... 12 13 14 15 16 17 18 ... 20 21 > >>

Časopis SGS zadnja številka.


Prijava za člane

Dostopni podatki so sestavljeni iz:

  • Uporabniškega imena, ki je sestavljeno iz ''priimekime'' (brez presledkov) ter
  • Gesla, katero mora vsebovati 6 znakov. Geslo je sestavljeno iz posameznih ničel (0) ter številke vaše članske izkaznice.
Primer:
Uporabniško ime: novakjanez
Geslo: 000123 (v primeru, da je številka vaše članske izkaznice 123)

Uporabniško ime:

Geslo:

 
 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletnih storitev. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Ne strinjam se