Aktualno

<< < 1 ... 5 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 20 21 > >>
 
05.04.2011
PODPIS ANEKSA KP TRGOVINE

Danes je predsednik Sveta gorenjskih sindikatov, mag. Rajko Bakovnik, kot eden od podpisnikov, podpisal aneks h kolektivni pogodbi dejavnosti trgovine Slovenije. Vsebina se nanaša na povišanje najnižjih osnovnih plač, dogovor o višini povračila stroškov za prehrano in dogovor o izplačilu regresa za letni dopust.

Najnižje osnovne plače se bodo s 1. majem povečale za 25 EUR vsak tarifni razred, najnižji znesek povračila stroškov za prehrano pa bo znašal 4 eur. Regres za letni dopust za leto 2011 ne bo smel biti nižji od 748,10 eur.
 
 
28.03.2011
DOM3 - NOVE UGODNOSTI ZA ČLANE SINDIKATA

Svet gorenjskih sindikatov je z družbo DOM3 d.o.o. podpisal pogodbo o poslovnem sodelovanju, na podlagi katere bodo člani sindikata deležni posebnih ugodnosti pri nakupu PVC oken in vrtnega pohištva iz njihovega asortimana.

Član sindikata se bo izkazal s člansko izkaznico in na tej podlagi bo lahko izkoristil 6% popust pri nakupu izdelkov.

Prodajno razstavni salon se nahaja na Delavski ulici 1 v Kranju. Vabijo vas, da jih obiščete. Oglejte si tudi njihovo spletno stran in letake.

pdfletak - cenik  vrtne hiške (.pdf 2.1MB)
pdfletak - vrt_in_okna_ (.pdf 1.0MB)
 
 
25.03.2011
JAVNA TRIBUNA O MALEM DELU

Aktiv mladih gorenjskih sindikatov bo organiziral javno tribuno z naslovom "BO MALO DELO POVZROČILO VELIKO GLAVOBOLOV", ki se bo odvijala v konferenčni dvorani Zavarovalnice Triglav, Bleiweisova 20, Kranj, 30. marca 2011 z začetkom ob 17. uri.
Prisrčno vabljeni!
 
 
16.03.2011
REGRES  V DEJAVNOSTI ELEKTROINDUSTRIJE BO LETOS NAJMANJ 770 EUR

Na včerajšnjih pogajanjih za KP elektroindustrije smo se socialni partnerji dogovorili za minimalno višino regresa za letni dopust v letu 2011. Minimalni znesek je 770,00 EUR. Lansko leto je bil minimalni regres 750,00 EUR.
 
 
14.03.2011
REFERENDUM O POKOJNINSKI REFORMI BO!

Ustavni sodniki so soglasno odločili, da z zavrnitvijo pokojninske reforme na referendumu ne bodo nastale protiustavne posledice, kar pomeni, da referendum o tem vprašanju bo.

Sindikati smo že zbrali potrebnih 40.000 podpisov podpore, celo več, imamo jih že več kot 42.000, vendar bomo kljub temu nadaljevali z zbiranjem podpisov tudi v nadaljnih dneh.

Usoda pokojninske zakonodjaje je sedaj odvisna od uspeha na referendumu, ki bo predvidoma v mesecu maju. V kolikor bo pokojninska reforma zavrnjena, Državni zbor vsaj eno leto ne bo smel sprejeti zakona z istim besedilom.
 
 
07.03.2011
PRVI TUJI DELAVCI PREJELI DENARNO POMOČ

Danes so dobili finančno pomoč v višini 230 EUR prvi delavci, ki so svloge oddali do preteklega četretka.

Finančna pomoč je namenjena delavcem tretjih držav, ki:

- so izgubili zaposlitev ter so jim prenehala veljati delovna dovoljenja in dovoljenja za prebivanje v Republiki Sloveniji, vendar ne morejo uveljavljati pravic do prejemkov iz naslova prenehanja zaposlitve v skladu z zakonom in mednarodnimi pogodbami
- so izgubili zaposlitev in imajo še veljavno osebno delovno dovoljenje in dovoljenje za prebivanje v Republiki Sloveniji, vendar ne morejo uveljavljati pravic do prejemkov iz naslova prenehanja zaposlitve v skladu z zakonom in mednarodnimi pogodbami
- so še zaposleni v Republiki Sloveniji, vendar niso prejeli plače v zadnjih dveh mesecih in v primeru izgube zaposlitve ne bi mogli uveljavljati pravic do prejemkov iz naslova prenehanja zaposlitve v skladu z zakonom in mednarodnimi pogodbami.

Vloge rešujejo štiričlanske komisije, sestavljene iz predstavnikov Rdečega križa Slovenije (RKS) in Slovenske Karits, predstavnikov centrov za socialno delo (CSD) in sindikalnih predstavnikov. Glede na razpršenost problematike so komisije organizirane pri CSD Koper, Sežana, Ljubljana Moste-Polje, Trbovlje, Celje, Novo mesto, Maribor, Lendava in Velenje.

Vloga za pridobitev teh sredstev je od ponedeljka, 28. 2. 2011, na voljo na vseh centrih za socialno delo, na Info točki za tujce (Slovenska cesta 55, Ljubljana), na enotah RKS in Karitasa, v samskih domovih ter na spletišču (www.mddsz.gov.si/si/). Vloge lahko delavci oddajo na centrih za socialno delo na območju, kjer so imeli prijavljeno zadnje začasno bivališče. Vlagatelji pa morajo vlogi priložiti fotokopijo pogodbe o zadnji zaposlitvi.

Vlada RS je za zagotovitev nujnih sredstev za preživetje za tujih delavcev, ki so se znašli v težkem materialnem položaju in ne morejo uveljavljati pravic do socialnih prejemkov, namenila 300.000 evrov, ki jih je Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve na podlagi sklepa o dodelitvi sredstev humanitarnim organizacijam in v skladu s pogodbo v enakem deležu razdelila med Rdeči križ Slovenije (RKS) in Slovensko Karitas. RKS in Karitas pa jih bosta naprej razdelila med delavce, ki bodo pravico uveljavljali na podlagi vloge.
 
 
24.02.2011
REFERENDUM O MALEM DELU BO 10.4.2011

Ali ste za to, da se uveljavi Zakon o malem delu (ZMD), ki ga je sprejel Državni zbor na seji dne 16. novembra 2010?  Tako se bo glasilo referendumsko vprašanje na temo zakona o malem delu. O uveljavitvi zakona bomo glasovali v nedeljo, 10. aprila 2011.
 
 
18.02.2011
SEJA PREDSEDSTVA SGS

Včeraj je na sedežu Sveta gorenjskih sindikatov potekala seja predsedstva SGS. Predsedstvo se je seznanilo z aktivnostmi Sveta gorenjskih sindikatov , sprejelo je letni program dela v tekočem letu in se seznanilo s finančnim poslovanjem SGS.
 
 
16.02.2011
POGAJANJA ZA KOLEKTIVNO POGODBO DEJAVNOSTI ELEKTROINDUSTRIJE

Svet gorenjskih sindikatov kot eden od reprezentativnih sindikatov v tej panogi, sodeluje pri pripravi sprememb za kolektivno pogodbo dejavnosti elektroindustrije. Pogajanja potekajo že od konca lanskega leta dalje.
 
 
10.02.2011
POGAJANJA ZA KOLEKTIVNO POGODBO DEJAVNOSTI TRGOVINE SLOVENIJE

Svet gorenjskih sindikatov sodeluje pri pogajanjih za kolektivno pogodbo dejavnosti trgovine. Trenutno potekajo pogajanja o dvigu najnižjih osnovnih plač v dejavnosti. Plače trgovcev so v primerjavi z drugimi panogami na zelo nizkem nivoju. Njihov dvig je nujen. Pogajanja se nadaljujejo v marcu.
 
<< < 1 ... 5 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 20 21 > >>

Časopis SGS zadnja številka.


Prijava za člane

Dostopni podatki so sestavljeni iz:

  • Uporabniškega imena, ki je sestavljeno iz ''priimekime'' (brez presledkov) ter
  • Gesla, katero mora vsebovati 6 znakov. Geslo je sestavljeno iz posameznih ničel (0) ter številke vaše članske izkaznice.
Primer:
Uporabniško ime: novakjanez
Geslo: 000123 (v primeru, da je številka vaše članske izkaznice 123)

Uporabniško ime:

Geslo:

 
 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletnih storitev. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Ne strinjam se