Aktualno

<< < 1 ... 5 ... 7 8 9 10 11 12 13 ... 15 ... 20 21 > >>
 
29.08.2014
ZAKLJUČEK EVROPSKEGA PROJEKTA MOST - socialni partnerji in sodelovanje med generacijami v delovnem okolju

Svet gorenjskih sindikatov, kateri skupaj z Zvezo reprezentativnih sindikatov Slovenije in Združenjem delodajalcev Slovenije sodeluje v projektu MOST, sporoča, da se projekt z današnjim dnem zaključuje.

Vse ugotovitve iz projekta si lahko preberete v zaključni publikaciji.
pdfPrispevek_generacij___brosura_web (.pdf 2.5MB)
 
 
23.04.2014
SVET GORENJSKIH SINDIKATOV v sodelovanju z Domom na Joštu in Mestno občino Kranj, vabi na 40. tradicionalno prvomajsko srečanje na Joštu. V sredo, na predvečer praznika od 20. ure dalje, ste vabljeni na kresovanje in zabavo z Urošem Peričem.
V četrtek, 1. maja pa na osrednjo prvomajsko prireditev od pol enajstih dalje. V uvodu bo vse obiskovalce pozdravil župan mestne občine Kranj, Mohor Bogataj, slavnostna govornica pa bo varuhinja človekovih pravic, Vlasta Nussdorfer. Poskrbljeno bo za kulturni program in zabavo obiskovalcev z ansamblom Veseli svatje in s posebnim glasbenim gostom.

Vabljeni na Jošt nad Kranjem!
/scripts/download.php?file=/data/upload/SGS_1maj_sindikalni_casopis_A4_(2).pdf/scripts
 
 
 
 
31.01.2014
DVIG MINIMALNE PLAČE

Danes je bila v Uradnem listu RS št. 7/2014 objavljena višina minimalne plače, ki velja za delo s polnim delovnim časom od 1.1.2014 dalje in znaša 789,15 EUR bruto.
 
 
24.01.2014
STAROSTNA UPOKOJITEV V LETU 2014

Pogoje za strostno upokojitev v letu 2014 si lahko ogledate v spodnjem dokumentu, povzemep po spletni strani ZPIZ.

docxZGIBANKA___starostna_pokojnina_2014_1(1) (.docx 28KB)
 
 
24.12.2013
SREČNO 2014!

Vsem članicam in članom Sveta gorenjskih sindikatov želimo srečno, zdravo in zadovoljno leto 2014!
 
 
03.10.2013
NEDOPUSTNI SO POSEGI V MINIMALNO PLAČO

Svet gorenjskih sindikatov ostro nasprotuje morebitnim posegom v minimalno plačo. Minimalna plača je že danes pod zneskom, ki je določen kot prag revščine v Sloveniji, kar pomeni, da najnižje plačilo za delo ne zadošča za preživetje.

Poseg v minimalno plačo ne rešuje nastale krizne situacije, niti konkurenčnosti gospodarstva. Kupna moč prebivalstva je že tako na zelo nizki ravni in znižanje plačila za delo bi imelo katasrofalne posledice na življenjski standard delavcev in njihovih družin.
 
 
12.09.2013
SKUPNA IZJAVA POGAJALSKIH SKUPIN DELODAJALCEV IN DELOJEMALCEV ZA NOVO KOLEKTIVNO POGODBO DEJAVNOSTI TRGOVINE SLOVENIJE

Obveščamo vas, da od konca maja 2013 potekajo intenzivna pogajanja za sklenitev nove Kolektivne pogodbe dejavnosti trgovine Slovenije (KPDTS). Do sedaj je bilo opravljenih štirinajst skupnih pogajanj, v okviru katerih se je na podlagi strokovne razprave že dosegla vsebinska uskladitev pomembnih členov, ki urejajo posebnosti v trgovinski dejavnosti.

Kar zadeva predlaganih sprememb Zakona o trgovini, ki naj bi prinesle deregulacijo izobrazbenih pogojev za opravljanje trgovinske dejavnosti, so podpisniki KPDTS soglasni, da je potrebno rešitve za področje izobrazbe za nekatera tipična delovna mesta v trgovini (prodajalec, trgovski poslovodja) ustrezno urediti v novi KPDTS.

Med socialnimi partnerji v trgovini je bilo tudi dogovorjeno, da se bo po sprejemu nove kolektivne pogodbe dejavnosti pripravil skupni komentar posameznih delovnopravnih institutov, izvedena pa bodo tudi strokovna usposabljanja socialnih partnerjev po različnih območjih države, kar pomeni nadgradnjo dobrega socialnega dialoga v tej panogi.


Pogajalska skupina delojemalcev za KPDTS

Pogajalska skupina delodajalcev za KPDTS
 
 
14.06.2013
Stališče MDDSZ glede izrabe letnega dopusta
za leto 2013


Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je na svoji spletni strani objavilo stališče glede pravice do izrabe celotnega oziorma sorazmernega dela letnega dopusta, v primeru, ko delavcu preneha delovno razmerje v drugi polovici leta 2013.
Stališče si lahko preberete na povezavi.
 
 
29.03.2013
PODPIS DODATKA ŠT.9 K KOLEKTIVNI POGODBI ZA DEJAVNOST ELEKTROINDUSTRIJE SLOVENIJE

Danes je Svet gorenjskih sindikatov kot eden od sopodpisnikov Kolektivne pogodbe dejavnosti elektroindustrije Slovenije podpisal dodatek št. 9 k Kolektivni pogodbi za dejavnost elektroindustrije Slovenije.

Z dodatkom je dogovorjen dvig najnižjih osnovnih plač s 1.3.2013 za 2,4% in dodaten dvig za 2% s 1.9.2013.

Regres za letni dopust za leto 2013 znaša 820 EUR.

Dogovorjeno pa je tudi postopno izločanje dodatkov iz zneska minimalne plače. Najkasneje do 1.9.2013 se morajo socialni partnerji na ravni družbe dogovoriti o tem katere dodatke bodo izločali iz minimalne plače in na kakšen način. Dogovor v tej smeri je za delodajalce obvezujoč.
 
<< < 1 ... 5 ... 7 8 9 10 11 12 13 ... 15 ... 20 21 > >>

Časopis SGS zadnja številka.


Prijava za člane

Dostopni podatki so sestavljeni iz:

  • Uporabniškega imena, ki je sestavljeno iz ''priimekime'' (brez presledkov) ter
  • Gesla, katero mora vsebovati 6 znakov. Geslo je sestavljeno iz posameznih ničel (0) ter številke vaše članske izkaznice.
Primer:
Uporabniško ime: novakjanez
Geslo: 000123 (v primeru, da je številka vaše članske izkaznice 123)

Uporabniško ime:

Geslo:

 
 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletnih storitev. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Ne strinjam se