Aktualno

<< < 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 ... 15 ... 20 21 > >>
 
22.02.2016
POČITNIŠKE KAPACITETE

Vabimo vas, da si ogledate možnosti za ugoden najem počitniških kapacitet na tej povezavi.
 
 
18.01.2016
UGODNEJŠI NAKUP ŠPORTNIH OBLAČIL

Obveščamo vas, da lahko člani SGS koristite 15% popust za celotno ponudbo Oblak aktivna oblačila iz Zasavske ceste 60 iz Kranja, kot tudi 15% popust na celotno ponudbo podjetja Pletenine Oblak iz Zasavske ceste 43.a iz Kranja.

Gre za ponudbo dveh priznanih ponudnikov športnih oblačil. Njihovo ponudbo si lahko ogledate na spodnjih dveh povezavah.
http://www.oblak-b.com/
http://www.pletenine-oblak.si/
 
 
24.12.2015
 
 
29.10.2015
VARUHINJA ZA ČLOVEKOVE PRAVICE UGOTAVLJA ŠTEVILNE KRŠITVE IZ DELOVNEGA RAZMERJA

Varuhinja človekovih pravic je predstavila poročilo o delu v letu 2014 in v najem navaja številne kršitve pravic iz delovnega razmerja.

Več si preberite v dokumentu.
 
 
15.09.2015
BOLNIŠKE MORAJO OSTATI PLAČANE!

Svet gorenjskih sindikatov ostro nasprotuje pobudam delodajalskih organizacij, da prvi dnevi bolniške odsotnosti z dela ne bi bili več plačani, pač pa bi bili v breme delavca.

Taka ureditev v ničemer ne bi pripomogla k odpravi t.i. fiktivnih bolniških staležev, za katere delodajalske organizacije navajajo, da obstajajo in naj bi predstavljale celo velik problem. Delodajalci imajo že danes možnost zahtevati preverbo upravičenosti bolniškega staleža pri imenovanem zdravniku ZZZS. Predlagana ureditev pa bi na drugi strani zagotovo povzročila prezentizem, to je prihajanje na delo tistih delavcev, ki bi zaradi bolezni morali ostati doma. Pojav prezentizma je že danes zelo pogost pojav in številni strokovnjaki za varnost in zdravje pri delu nas svarijo pred njim. Ima namreč zelo negativne posledice in delodajalcem prinaša več stroškov in morebitne škode kot bi bil strošek bolniškega staleža takega delavca. 
 
 
01.09.2015
ZAKON O MINIMALNI PLAČI

Z današnjim dnem so se začeli zbirati podpisi podpore za spremembo Zakona o minimalni plači. Sindikati si prizadevamo za bolj pravično plačilo za delo. Minimalna plača je plačilo za delo za polni delovni čas in ni pošteno, da je to minimalno plačilo enako, ne glede na to, da se delo opravlja tudi v manj ugodnem delovnem času, kot je nočno delo, nedeljsko in praznično delo.

Sindikati si prizadevamo za izločitev dodatkov iz minimalne plače. S spremembo Zakona o minimalni plači, bi se iz minimalne plače izločili dodatke za nočno delo, dodatek za nedeljsko in dodatek za praznično delo.

Podprite sindikate, oddajete podpis podpore spremembi na najbližji upravni enoti in skupaj naredimo korak k bolj pravičnim plačam.
Več informacij si preberite na www.minimalnaplaca.si/
 
 
03.08.2015
USKLADITEV ZNESKA ZA DENARNO SOCILANO POMOČ

Od 1. avgusta dalje denarna socialna pomoč znaša 270,82 evrov. Gre za redno letno uskladitev na podlagi objavljenega indeksa rasti cen življenjskih potrebščin v obdobju januar – junij 2015. Pred uskladitvijo je znesek minimalnega dohodka znašal 269,20 evrov.
 
 
12.06.2015
ZRSS POD VODSTVOM ZORANA PETROVIČA

Zveza reprezentativnih sindikatov Slovenije, kamor je povezan tudi Svet gorenjskih sindikatov, ima od danes dalje novega predsednika. To je Zoran Petrovič, ki sicer že več let uspešno vodi Sindikat policistov Slovenije.
 
 
18.05.2015
ZAHTEVA ZA REVIZIJO PODATKOV O PLAČAH - PONOVNA ODMERA POKOJNINE

V mnogih podjetjih so bili konec 80 ih in začetek 90 ih let izvedeni notranji odkupi delnic, financirani iz plač zaposlenih. Pozivamo vse, da opozorite bivše sodelavce in/ali znance, ki so bili zaposleni v podjetju, kjer je bil izpeljan notranji odkup z delom plače zaposlenih, da pravočasno vložijo zahtevo za revizijo in ponovno odmero pokojnine. Rok za vložitev zahteve se izteče 29. junija 2015.

Več informacij na spletni strani ZPIZ.
 
 
04.05.2015
VESELO VZDUŠJE NA JOŠTU NAD KRANJEM

Prvomajsko praznovanje je bilo kljub nekoliko bolj kislemu vremenu prijetno in zabavno. Hladen, vendar suh dan, je na Jošta nad Kranjem privabil okrog 2000 obiskovalcev, kar je nekoliko manj, kot običajno.
Osrednja govornica je bila predsednica Sveta gorenjskih sindikatov, Nežka Bozovičar, vse obiskovalce pa je lepo pozdravil tudi podžupan Mestne občine Kranj, g. Boris Vehovec. 

Nekaj fotografij si lahko ogledate v fotogaleriji.

 
<< < 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 ... 15 ... 20 21 > >>

Časopis SGS zadnja številka.


Prijava za člane

Dostopni podatki so sestavljeni iz:

  • Uporabniškega imena, ki je sestavljeno iz ''priimekime'' (brez presledkov) ter
  • Gesla, katero mora vsebovati 6 znakov. Geslo je sestavljeno iz posameznih ničel (0) ter številke vaše članske izkaznice.
Primer:
Uporabniško ime: novakjanez
Geslo: 000123 (v primeru, da je številka vaše članske izkaznice 123)

Uporabniško ime:

Geslo:

 
 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletnih storitev. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Ne strinjam se