Aktualno

<< < 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 15 ... 20 21 > >>
 
29.01.2018
MINIMALNA PLAČA SE JE DVIGNILA

Od 1. januarja 2018 dalje je minimalna plača višja in znaša  842,79 evrov bruto. Do minimalne plače je upravičen vsak delavec, ki dela polni delovni čas. Dodatek za nočno delo, nedeljsko in praznično delo je iz minimalne plače izvzet in se plača nad zneskom minimalne plače.
 
 
21.12.2017
SREČNO 2018!

 
 
12.12.2017
ZRNO NAPREDKA - Z znanjem do učinkovitega socilanega dialoga


Svet gorenjskih sindikatov bo v prihodnjih štirih letih sodeloval kot partner še v enem projektu, ki ga sofinancira EU iz Evropskega socialnega sklada in sicer v projektu »Zrno napredka - Z znanjem do učinkovitega socialnega dialoga«. Projekt se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014 -2020 s specifičnim ciljem »Krepitev usposobljenosti socialnih parterjev v procesih socialnega dialoga, zlasti na področju politik trga dela in vseživljenjskega učenja«.

Ker je v Sloveniji pri izvajanju politik, povezanih s trgom dela, zagotavljanjem pravne varnosti aktivnega prebivalstva in delovnega okolja, na strani sindikatov in delodajalskih združenj kot njihovih članov, prisotno splošno pomanjkanje mehkih veščin in poznavanja delovno pravne zakonodaje ter posledično slabša usposobljenost za samostojna pogajanja in učinkovit socialni dialog, je glavni cilj projekta Zrno napredka učinkovito in trajnostno izobraževanje in usposabljanje socialnih partnerjev.

Projekt bomo izvajali skupaj s Konfederacijo novih sindikatov Slovenije – Neodvisnost in Pomursko gospodarsko zbornico. V prvi fazi bomo temeljito analizirali dejansko stanje socialnega dialoga in informiranosti in kompetenc sindikalnih predstavnikov ter dobre prakse v tujini. Nato bodo sledila usposabljanja socialnih partnerjev in ostalih sodelujočih na področju delovno pravne zakonodaje, kolektivnega dogovarjanja, mehkih veščin in računalniške pismenosti v obliki delavnic. Prav tako pa bodo usposabljanja potekala preko e-učilnice, ki bo omogočala dolgotrajno dostopnost obravnavanih vsebin. V okviru projekta bomo organizirali različne konference, kongrese in okrogle mize, ki so idealna priložnost za medsebojno izmenjavo izkušenj.
 
 
30.11.2017
Dogovor o ureditvi delovnega časa v trgovini

Socialni partnerji, podpisniki Kolektivne pogodbe dejavnosti trgovine Slovenije, smo sprejeli Aneks h kolektivni pogodbi, s katerim smo dogovorili nekatere spremembe v zvezi z organizacijo delovnega časa za zaposlene v trgovinski dejavnosti.

Sporočilo za medije si lahko preberete na tej povezavi.
 
 
20.11.2017
Projekt Regijski center za dostojno delo Ljubljana - RCDDL     Svet gorenjskih sindikatov bo v petletnem obdobju med leti 2017 in 2022, sodeloval kot partner, v projektu z imenom Regijski center za dostojno delo Ljubljana (RCDDL). Nosilec projekta je Združenje delodajalcev Slovenije, poleg SGS pa je partner še Študentski servis d.o.o.


Partnerji bomo v okviru projekta identificirali in osveščali o nepravilnostih pri atipičnih oblikah dela, tako na strani delavcev kot delodajalcev. S tem namenom je v Ljubljani predstavljen osrednji prostor RCDDL, namenjen informiranju in svetovanju ter povezovanju ključnih akterjev na trgu dela, še posebej pa promociji dostojnega dela.


V okviru RCDDL bodo potekale različne brezplačne delavnice, predavanja, izobraževanja in srečanja o pravicah in obveznostih na področju dela in delovnih razmerij ter osveščanja udeležencev, o pozitivnih in negativnih vplivih uporabe atipičnih oblik dela.

Prav tako boste lahko v zvezi z dostojnim delom povprašali virtualnega svetovalca ali osebnega svetovalca v okviru anonimnega spletnega klepeta, ko bosta ta dva instituta v projektu tudi lansirana.


Seveda pa bodo informacije za vse, ki vas zanima dostojno delo na voljo tudi na spletni strani RCDDL oziroma po telefonu ali elektronski pošti.


O vseh dogodkih in dejavnostih, ki jih bomo izvajali v okviru projekta vas bomo sproti obveščali, tako da boste imeli dovolj časa, da se boste lahko pravočasno prijavili na dogodke.
 
 
09.08.2017
REFLEKSOTERAPIJA ROKANOGA

Refleksoterapija Rokanoga članom Sveta gorenjskih sindikatov nudi 20% popust na njihove storitve. Nahajajo se v prostorih na Jelenčevi ulici 1, IBI center, vhod C2. Za dodatne informacije in rezervacijo termina pokličite Moniko Sodja na tel.: 040 431 632
pdfRokanoga_SGS___plakat (.pdf 1.2MB)
 
 
09.05.2017
PARADA UČENJA 2017

Svet gorenjskih sindikatov bo tudi letos sodeloval na Paradi učenja, ki se bo odvijala v sredo, 17. maja 2017 med 9. in 18. uro na ploščadi pred Prešernovim gledališčem v Kranju. Parada učenja je dogodek, ki vam omogoča, da se na sproščen način naučite kaj novega ali odkrijete kakšno svojo skrito veščino, pri tem pa se seveda zabavate in uživate ob nastopih različnih izvajalcev. Zato vas lepo vabimo, da se nam pridružite v središču Kranja.

Več informacij najdete na tej povezavi.
 
 
13.04.2017
 
 
13.04.2017
 
 
08.03.2017
VOŠČILO OB DNEVU ŽENA

Dan žena je mednarodni praznik žensk ob katerem praznujemo družbeno enakost žensk in moških. Ženske s svojo aktivnostjo na vseh področjih življenja bistveno prispevajo k družbeni blaginji in standardu življenja. Skrb za dom, družino, obveznosti v službi in vpetost v lokalno okolje ženske polno zaposluje.

Enakost žensk in moških za nas mora biti nekaj najbolj samoumevnega in tako naj tudi ostane.

Ob mednarodnem dnevu žena vam želimo veliko lepih trenutkov, ki bodo namenjeni samo vam, pozornosti, ki si jo zaslužite in mogoče kakšno zahvalo za nesebično razdajanje iz dneva v dan.

Vse lepo vam želi vaš sindikat.
 
<< < 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 15 ... 20 21 > >>

Časopis SGS zadnja številka.


Prijava za člane

Dostopni podatki so sestavljeni iz:

  • Uporabniškega imena, ki je sestavljeno iz ''priimekime'' (brez presledkov) ter
  • Gesla, katero mora vsebovati 6 znakov. Geslo je sestavljeno iz posameznih ničel (0) ter številke vaše članske izkaznice.
Primer:
Uporabniško ime: novakjanez
Geslo: 000123 (v primeru, da je številka vaše članske izkaznice 123)

Uporabniško ime:

Geslo:

 
 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletnih storitev. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Ne strinjam se