Finančno svetovanje

POMOČ NA PODROČJU OSEBNIH FINANC

Temeljne dejavnosti na področju osebnih financ so svetovanje in pomoč pri urejanju osebnega premoženja, priprava finančnih analiz, prenos in urejanje dokumentacij na področju bančništva, vrednostnih papirjev, plemenitih kovin in investicijskega zavarovanja.

Zaradi vse hitrejšega in bolj stresnega tempa življenja nam primanjkuje časa in volje za urejanje tovrstnih storitev, pri katerih bi nam prav prišla pomoč. Prav zaradi tega se vse več družin in posameznikov obrača na nas, saj s celovito ponudbo prihranimo čas, denar in olajšamo delo.

• FINANČNO SVETOVANJE
  • BANČNE STORITVE
  • INVESTICIJSKO PODROČJE

FINANČNO SVETOVANJE

Nihče od nas ni strokovnjak za vsa področja. Nekateri so strokovnjaki na področju zdravega življenja, drugi na področju varnosti, zopet tretji na finančnem področju. Gospodarske spremembe in prelaganje države skrbi za zagotavljanje varne prihodnosti, teži k temu, da sami poskrbimo zase. A kako? Sami nismo strokovnjaki. Ne vemo, kaj je pravilna odločitev, oziroma katera odločitev nam bo prinesla boljše rezultate. Zato smo tukaj finančni svetovalci.

Kakšno delo opravlja svetovalec?

Profesionalni finančni svetovalec mora stranki prisluhniti, na podlagi podatkov opraviti ustrezno analizo in na podlagi le-te stranki svetovati različne naložbe, prilagojene rizičnemu profilu. Svetovalec je stranki dolžan predstaviti vse prednosti in slabosti določenih naložb ter pojasniti vse pripadajoče rizike in stroške (provizij, transakcij, itd.).

Dolgoročno sodelovanje in zaupanje

Profesionalno finančno svetovanje se od »prodajalcev produktov« ali »zavarovalnih zastopnikov« loči predvsem po dolgoročni naravnanosti k strankam, rednim posredovanjem pomembnih informacij in prilagajanju naložbene politike trenutnim razmeram na finančnih trgih. Prav tako je pomembno, da svetovalec pridobi zaupanje stranke, saj je ob prelomnih točkah v življenju vedno deležen klica, da lahko svetuje kako naprej.

Ne le za zelo premožne

Napačno je mišljenje, da finančnega svetovalca potrebujejo le zelo premožni državljani. Kar nekomu pomeni 100 € mesečnega izdatka, nekomu drugemu pomeni 1.500 € ali več. Zato mora biti vsaka odločitev naložbe, zavarovanja in financiranja preudarna. In da bodo odločitve res preudarne, vam svetujejo finančni svetovalci.

Zakaj potrebujem finančnega svetovalca?

Tehtnih razlogov je kar nekaj, a naj vam naštejemo tiste najpomembnejše:
  • s strokovnim nasvetom olajša izbiro pravega produkta
  • pravočasno posreduje pomembne informacije
  • ponuja optimalne rešitve glede na trenutne razmere na kapitalskih trgih
  • zagotavlja jasen pregled nad ponudbo finančnih storitev, ki je iz dneva v dan večja
  • svetuje glede na želje stranke in njene cilje, upoštevajoč njene potrebe in zmožnosti
  • z dobrim nasvetom ustvarja višje donose
  •  zagotavlja profesionalno primerjavo in analizo različnih produktov
  • kot nevtralen strokovnjak predstavi tako prednosti kot tudi slabosti posameznih naložb
  • ker za uspešno upravljanje z denarjem potrebujete dolgoročnega partnerja, ne pa samo prodajalca finančnih produktov
  • ker dobite nasvet kadarkoli in kjerkoli
  • takoj posreduje odgovore na vsa dodatna vprašanja.

BANČNE STORITVE

V podjetju Maeve vam svetujemo in omogočamo, da svoje želje prilagodite glede na vaše potrebe in finančne zmožnosti. Kakovost svetovanja in dober nasvet sta zagotovo bistvena pri odločanju za različne možnosti financiranja, odpiranju računov, vezanih vlog in podobno, vendar je potrebnega veliko znanja, da lahko izberete optimalno rešitev.

Zdaj več ni potrebno, da bi sami izgubljali čas in plačevali dražje storitve, saj vam lahko naši strokovnjaki na podlagi izkušenj, izurjenosti in poznavanja področja zagotovijo in organizirajo najboljše rešitve. Pri vsakem sodelovanju se najprej potrudimo, da spoznamo vašo trenutno situacijo, v kateri se nahajate, nato pa vam na podlagi vaših potreb, obstoječega stanja in želja za prihodnost ponudimo za vas najprimernejše in najbolj ugodne produkte.

V sodelovanju z bankami vam ponujamo:
  • svetovanje,
  • urejanje in prenos dokumentacije,
  • potrošniške in hipotekarne kredite,
  • varčevanja in naložbe,
  • leasinge,
  • elektronsko bančništvo,
  • odpiranje TRR-jev.

INVESTICIJSKO PODROČJE

Pregled in urejanje pogodb oz. dokumentacij na področju investicijskega zavarovanja, vrednostnih papirjev, plemenitih kovin in drugih finančnih produktov.

Vzajemni skladi

Vzajemni skladi so smotrna odločitev, saj omogočajo številne prednosti in donosnost naložb. Ena glavnih prednosti je, da lahko vlagatelj varčuje po svojih zmožnostih, saj najnižja vloga ni določena, poleg tega pa sredstva niso vezana, zato lahko do njih dostopate kadar koli. Sredstva, naložena v vzajemni sklad, so lahko zelo donosna.
Podjetje Maeve vam zagotavlja strokovno svetovanje glede naložb v vzajemne sklade in urejanje vašega portfelja pri naložbah v vzajemne sklade domačih in tujih družb za upravljanje investicijskih skladov. Omogočamo vam tako možnost mesečnega vlaganja v investicijske sklade kot tudi možnost enkratne investicije.
Paket MAEVE PRAVA ODLOČITEV je namenjena tistim, ki imajo sredstva že vložena v vzajemnih skladih, na banki, v delnicah, naložbenih paketih ipd., vendar še nimajo svojega osebnega svetovalca.
Maeve Prava odločitev vam zagotavlja možnost, da celotno vodenje in spremljanje svojega naložbenega portfelja zaupate našim strokovnjakom, ki vam bodo na podlagi bogatega znanja in izkušenj zagotovili optimalno vodenje osebnih financ. Tako se vam ne bo potrebno več obremenjevati s tveganji na kapitalskem trgu, poleg tega pa boste o vseh novostih, spremembah in priložnostih pravočasno obveščeni, s čimer bo vaša pot, do zastavljenega cilja še hitrejša.

Plemenite kovine

Dejstvo je, da so plemenite kovine med redkimi stvarmi, ki so v času krize ali vojn svojo vrednost obdržale oziroma jim je vrednost zrasla. Nakup plemenitih kovin je zato premišljena in modra izbira za vse, ki si želijo zagotoviti finančno stabilnost in likvidnost.
Pri vsaki naložbi je pomembna razpršitev kapitala, vendar zaradi gospodarske nestabilnosti in povečane inflacije denar in obveznice izgubljajo svojo vrednost, medtem ko plemenite kovine v svetovnem gospodarstvu zagotavljajo steber finančne stabilnosti.
Ugoden nakup plemenitih kovin je povezan z dostopom do aktualnih informacij in ponudb, zato vam podjetje Maeve na podlagi izkušenj in dobrega poznavanja področja svetuje in posreduje pri optimalnem naročilu nakupa plemenitih kovin.

Depozit

Depozit je klasična oblika vezave sredstev, ki omogoča varno naložbo in oplemenitenje vaših prihrankov. Depozit je dobra odločitev v primerih, ko imate že nekaj privarčevanega denarja in ga nameravate v kratkem porabite npr. za nakup avtomobila, stanovanja itn.
Naši strokovnjaki vam bodo pomagali poiskati in izbrati najboljšo ponudbo na trgu, hkrati pa vam bodo tudi odgovorili na vsa vprašanja in svetovali glede optimalne časovne vezave sredstev oziroma oblike depozita.
Vezava depozitov za učinkovito plemenitenje sredstev
Najbolj razširjeni depozit je vezani depozit, pri katerem gre za enkraten polog denarja, ki ga spremlja relativno visoka obrestna mera. Odvisna je od vsote, ki jo vežete, ter časa vezave. Pri vezavi lahko izbirate med spremenljivo in fiksno obrestno mero, imate pa tudi možnost depozita z naraščajočo obrestno mero, ki ob vsaki obnovitvi vezave prinaša ugodnejše obrestne mere. Obdobje vezave je lahko poljubno, vrednost vezave pa se ohranja z nominalno obrestno mero.
Zanesljivo in fleksibilno varčevanje
Varčevalni račun je prava kombinacija varčevanja in razpolaganja s sredstvi hkrati. Gre za obliko varnega in preprostega varčevanja s poljubnimi pologi in višjo obrestno mero, kot jo omogoča osebni račun. Višina in časovni intervali pologov so poljubni, vse pologe pa lahko dvignete v roku od 7 do 30 dni od dneva, ko ste jih položili na račun.

Pridružite se zadovoljnim strankam, ki smo jim s profesionalnim svetovanjem in optimizacijo njihovega premoženja omogočili prihranek časa in izboljšanje finančne situacije.

Kontaktirajte nas in povezali vas bomo s svetovalcem, ki vam bo zagotovil neobvezujočo ponudbo in odgovoril na vsa vaša vprašanja. Obiščite nas na spletni strani www.maeve.si